субота, 5. новембар 2016.

Recenzija: Maybelline AFFINIMAT powder


Zdravo dragi moji, kako ste mi? Konacno vam pisem davno obecanu recenziju Maybelline AffiniMat  pudera. Ovaj puder koristim vec neko vreme i mogu da kazem da sam stekla poprilican broj utisaka o njemu, pa ih sada prenosim vama.

Puder dolazi u mat crnoj plasticnoj "bocici" sa providnim kvadraticem na prednjoj strani, gde se moze videti boja pudera. Njegova kolicina je 30ml. AffiniMat kolekcija pudera ako se ne varam, ima cetiri nijanse i ugavnom su to nijanse namenjene svetlijim devojkama. Moj konkretno je u nijansi 14 creamy beige i to je, mislim, druga po redu najsvetlija nijansa.  Mislim da je cena oko 600din, a ja sam moj na snizenju platila 300. :)

Namenjen je od masne ka kombinovanoj kozi lica. Verovatno se pitate da li zaista matira? Pa, odgovor je jedno veliko DA. Od kada ga stavite, narednih 5-6 sati ste mirni sto se tice toga, sto je po meni super, jer kome treba puder koji mora na svakih sat vremena da matira.

Sto se tice njegove teksture, veoma je retka, jer je jedan od glavnih sastojaka ovog pudera upravo voda. Jos jedan sastojak koji ima dominantnu ulogu u sastavu ovog pudera je alkohol, ciji se miris itekako oseti pri otvaranju pudera. Svakako ta cinjenica da se alkohol nalazi na trecem mestu u sastavu, nije za pohvalu, ali, dobra stvar je da nema stetno dejstvo, bar kod mene. Nije mi izazvao nikakve probleme na licu (a imam prilicno osetljivu kozu)  niti mi je isusio lice.


Spada u pudere sa srednjom pokrivnom moci, sto je za dnevne varijante po meni odlicno. Vrlo ja lagan na licu, kada ga stavim, kao da nemam nista. Iako, kao sto sam vec rekla, sadrzi veliku kolicin vode, i vrlo je redak, vrlo pristojno ujednaci ten, sto je meni nekako najbitnije, obzirom da imam dosta crvenila na licu. Nekad ga nanosim cetkicom, nekad prstima, i u oba slucaja mi se pokazao jednako dobro. Sa bjuti blenderom nisam probala, pa ne mogu da vam kazem kako sbi se ponasao u 'saradnji' sa njim. Sadrzi SPF 17.


To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se svideo.

- Da li ste probali ovaj puder? Kako vam se cini?


E-mail: mojasvastarica9@gmail.com
Instagram: Moja Svastarica


Do sledeceg citanja,

Vasa Mia.

5 коментара: