четвртак, 13. октобар 2016.

Ja kuckam za vas: Strogi roditelji?!?



Zdravo drugari, kako ste? Mogu da kazem da je ovo zvanicno prvi post u kome cu da 'pricam' sa vama. Da, ovo je nova rubrika na blogu. Radi se o postovima tipa 'pricamo (petkom, sredom, ponedeljkom...), samo sto sam ja zelela neki originalniji naziv. :) Pa, planirala sam da ovakva vrsta postova izlazi jednom mesecno, a vi slobodno u komentarima mozete da mi pisete o kojoj temi to zelite da cujete moje misljenje, ili bilo sta slicno.

Za prvu temu ove rubrike izabrala sam 'strogi roditelji'. Verujem da dosta vas ima problem (kao sto sam i ja imala) sa tim, pa, ako vas zanima kako se izboriti sa tim, na pravom ste mestu.

Znate onu situaciju kad celo vase drustvo planira neku zurku, okupljanje ili bilo sta drugo, i vi pitate roditelje, a oni vam ne daju da idete? Koliko god suludo zvucalo, vecina nas bi u toj situaciji rekla drugarima da ima neke obaveze i ne moze da dodje. Zasto? Zato sto nas je uglavnom sramota da kazemo da nam roditelji nesto ne dozvoljavaju.

Ili pak druga situacija, kad nesto stvarno jako, jako zelite (da idete negde, da vam roditelji kupe nesto...) ali ne smete da ih pitate jer ste ubedjeni da vam to nece dozvoliti. I prva i druga situacija su  ceste ukoliko ste najmladje dete u porodici, zivite u malom mestu...

E pa, ja imam resenje za vas. Nije neka filozofija, ali smatram da je sve u razgovoru. Da dobro ste procitali, u razgovoru.

Desavalo mi se milion puta da sam ubedjena da mi tata nesto ne bi dozvolio (najcesce su u pitanju bili izlasci sa drustvom, i pri tome mislim i na vecernje setnje, izlaske u neki klub...) da idem, i jedva smognem hrabrosti da ga pitam, a on me pusti lagano. Zato, uvek pitajte, nemojte da budete ko ja i 'ma sigurno me nece pustiti, necu ga ni pitati.'

Takodje, u slucaju da ste ih pitali, a oni vam nisu dozvolili, razgovarajte sa njima, pod uslovom da su vasi zahtevi razumni i u skladu sa vasim godinama. Suludo je ocekivati (bar po meni, mada ne osudjujem i ako to neko radi, jer svako ima pravo u svom zivotu da radi sta hoce) da vas roditelji puste u sesrom razredu u diskoteku ili klub i da ostanete do zore.

Ali, ako vi zelite, i smatrate da ste zreli (ovde mislim prvenstveno na srednjoskolce) da treba da izlazite, ali vam roditelji ne dozvoljavaju, sedite i popricajte sa njima o tome. Objasnite im da danas nije kao sto je bilo u njihovo vreme i da je sasvim normalno da se kasno izadje, i kasno vrati, da necete nista lose uraditi samo cete se provesti lepo sa drugarima.

I jos jedan savet. UVEK, ali UVEK postujte dogovor i vreme. Ako su vam roditelji, kada ste krenuli od kuce, rekli kad da se vratite, ispostujte to. Bilo da je u pitanju devet, dvanaest, dva sata, uvek dodjite na vreme. Jer ako kasnite, roditelji ce izgubiti poverenje u vas i postoji mogucnost da vam sledeci put nece dozvoliti ni da odete. Ma koliko malo vremena vam bilo  to sto su vam odredili, ako se budete vracali na vreme, svaki put ce se ta granica sve vise povecavati.


NAPOMENA: ovim postom nisam zelela nikoga da uvredim, niti bilo sta slicno, samo iznosim svoje licno misljenje.


I to bi bilo to za ovaj post. Nadam se da vam se svideo i da ce vam bar malo biti od koristi. Sve sto zelite, slobodno mi pisite u komentarima,  rado cu procitati i odgovoriti vam. Omogucena je i opcija anonimnog komentara, tako da imate i tu mogucnost.

- Da li su vasi roditelji srogi?
- Ako jesu, da li ste i na koji nacin pokusali da se 'izborite' sa tim? Jeste li uspeli?
- Kako vam se svidja nova rubrika?


E-mail: mojasvastarica9@gmail.com
Instagram: Moja svastarica


Do sledeceg citanja,

Vasa Mia.

15 коментара:

  1. Dobar post, sve je ui razgovoru, ja sam te faze odrastanja skoro prosla, i nije bilo lako, ali roditelji sve to rade za vase dobro, i ukoliko ih upoznate sa situacijom, pustice vas kada vide da ne radite nista lose.
    https://majalivinglife.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Slažem se s tobom da sve treba riješiti na lijep i miran način :) ♥

    IlvaMagicalWorld

    ОдговориИзбриши
  3. Jako dobar post.Slazem se sa tobom da se sve razgovorom treba resiti :)

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post i slažem se sa svime što si napisala, razgovor je jako bitan, kao i poštovanje dogovora. :)

    NEW POST -----> LITTLE BOX OF HAPPINESS <-----
    FOLLOW ME ON INSTAGRAM

    ОдговориИзбриши
  5. Sviđa mi se nova rubrika, vrlo je korisna. Divno si napisala post! ❤☺

    Novi post
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. O itekako ovo razumijem. Moj tata je dosta strog, i treba mi bar tjedan dana da ga nagovorim da me pusti na rođendan :( Ali eto život ide dalje, inače vrlo koristan post

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Takva je situacija pre bila i kod mene. Nadam se da ces uskoro uspeti da prevazidjes to. <33

      Избриши
  7. Sjajan post. Jako je originakan, i mogu ti reci da se odlicno snalazis u pisanju ovakvih postova u kojiima pricas' sa nama. Svaka cast! :D
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  8. Surprised by very expensive price of prom dresses and wedding dresses in various shops? You want to buy these dresses clovanna dresses reviews with high quality and cheap price? provides you a good choice. clavonna wedding gowns india reviews

    ОдговориИзбриши